-
1 litr mleka
-
1 szkl. cukru
-
kostka masła lub margaryny
-
1 szkl. kaszy manny
-
torebka cukru waniliowego
-
torebka kisielu wiśniowego
-
galaretka wiśniowa
-
wiśnie (świeże lub z kompotu)
-
5 paczek herbatników
Mleko, masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnie po trochę wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kisiel i dokładnie wymieszać. Gorącą masę wylać na herbatniki ułożone w blaszce i przykryć drugą warstwą herbatników. Galaretkę przygotować wg przepisu. Gdy ostygnie dodać wiśnie, natomiast gdy zacznie tężeć wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz