czwartek, 26 stycznia 2012

Wiśniowa stefania


Składniki:
  • 1 litr mleka
  • 1 szkl. cukru
  • kostka masła lub margaryny
  • 1 szkl. kaszy manny
  • torebka cukru waniliowego
  • torebka kisielu wiśniowego
  • galaretka wiśniowa
  • wiśnie (świeże lub z kompotu)
  • 5 paczek herbatników
Wykonanie:
Mleko, masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnie po trochę wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kisiel i dokładnie wymieszać. Gorącą masę wylać na herbatniki ułożone w blaszce i przykryć drugą warstwą herbatników. Galaretkę przygotować wg przepisu. Gdy ostygnie dodać wiśnie, natomiast gdy zacznie tężeć wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.









Smacznego!

PS. Kolejna dywagacja na temat Stefani, tym razem odsłona w wersji wiśniowej. Wcześniejsze wersje możecie zobaczyć tu i tu. Aha, i przepraszam za nieobecność, ale dopadła chwila zwątpienia...
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz