-
6 serków homogenizowanych waniliowych (150g)
-
1 galaretka agrestowa
-
1 galaretka wiśniowa
-
1 galaretka pomarańczowa
-
2 galaretki truskawkowe
-
puszka brzoskwiń
Jedną galaretką truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody, wylać do płaskiego naczynia i zostawić do stężenia. Gdy stężeje pokroić w kostkę. Drugą galaretkę truskawkową przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Galaretki: agrestową, wiśniową i pomarańczową rozpuścić w 1 szklance wody. Gdy ostygnową wymieszać każdą z dwoma serkami. Następnie wylać pierwszą przygotowaną warstwę do tortownicy i schować do lodówki, aby stężała (tak tworzymy kolejne warsty - kolejność dowolna - u mnie: 2 serki + galaretka wiśniowa, 2 serki + galaretka agrestowa, 2 serki + galaretka pomarańczowa). Brzoskwinie pokroić w kostkę i wsypać na wierzch. Potem posypać pokrojoną w kostkę galaretką, a na koniec zalać ostatnią z galaretek.
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz