Składniki:
-
polewa czekoladowa: masło - 20 dag, woda - 5 łyżek, cukier - 1 szkl., cukier waniliowy, kakao - 3 łyżki (pozostałość po kokosankach)
-
biszkopt (pozostałość po torcie)
-
murzynek (pozostałość niezjedzona)
-
marmolada (do smaku)
-
likier cytrynowy (do smaku)
-
wódka (do smaku)
-
zapach rumowy (kilka kropli)
-
orzechy laskowe (do posypania)
Pozostałości
ciast: u mnie biszkoptu i murzynka pokruszyć, dodać ostygniętą polewę
(też pozostałość) oraz resztę składników. Wymieszać i formować małe
kulki, a następnie obtoczyć w rozkruszonych orzechach.
Smacznego!
Ps.
Przepis nie ma konkretnych propocji, dlatego że powstał z resztek i na
prędce :) Źródłem ja, moje kombinacje i żal wyrzucenia pozostałości
ciast i polewy :)
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz