środa, 4 stycznia 2012

Trufle


Składniki:
  • polewa czekoladowa: masło - 20 dag, woda - 5 łyżek, cukier - 1 szkl., cukier waniliowy, kakao - 3 łyżki (pozostałość po kokosankach)
  • biszkopt (pozostałość po torcie)
  • murzynek (pozostałość niezjedzona)
  • marmolada (do smaku)
  • likier cytrynowy (do smaku)
  • wódka (do smaku)
  • zapach rumowy (kilka kropli)
  • orzechy laskowe (do posypania)
Pozostałości ciast: u mnie biszkoptu i murzynka pokruszyć, dodać ostygniętą polewę (też pozostałość) oraz resztę składników. Wymieszać i formować małe kulki, a następnie obtoczyć w rozkruszonych orzechach.

Smacznego!











Ps. Przepis nie ma konkretnych propocji, dlatego że powstał z resztek i na prędce :) Źródłem ja, moje kombinacje i żal wyrzucenia pozostałości ciast i polewy :)

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz