środa, 1 sierpnia 2012

Muffiny z jagodami



Po truskawkach przyszła pora na jagody - kolejne dobrodziejstwa lata. A z nimi kolejne przepisy, mimo iż truskawkowa kolejka nie dobiegła końca. Na razie dam Wam odpocząć od truskawek i zasypie jagodami.
Przepis na pozwoliłam sobie pożyczyć ze strony MojeGotowanie.Pl.

Składniki:
2 szkl. mąki
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl. mleka
1/2 szkl. cukru
1/3 szkl. oleju
1 szkl. jagód
szczypta soli
ekstrakt waniliowy

Wykonanie:
Mokre składniki połączyć z suchymi. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Następnie wyłożyć do foremek i piec około 20 - 25 minut.







Smacznego!

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz