wtorek, 7 sierpnia 2012

Chłodna zupa z truskawek z makaronem pełnoziarnistym


Chłodnik to zupa podawana na zimno. Kiedy jest naprawdę gorąco, nie ma nic lepszego niż chłodnik, a zwłaszcza owocowy. Ja użyłam truskawek świeżych, ale doskonały będzie także z mrożonych. Aby był bardziej pożywny dodajemy makaronik :o) Z serii - Zaległości potruskawkowe - ;o)
Przepis własny.

Składniki:
1/2 kg truskawek
250 g jogurtu naturalnego
cukier i cukier waniliowy
sok z cytryny
makaron pełnoziarnisty

Wykonanie:
Umyte i pozbawione szypułek truskawki zmiksować blenderem dodając cukier, cukier waniliowy oraz sok z cytryny do smaku. Dodać jogurt i miksować jeszcze chwilę. Następnie schłodzić w lodówce. Na talerzu kłaść porcję makaronu ugotowanego wg przepisu na opakowaniu i zalać schłodzonym chłodnikiem.







Smacznego!

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz