Kolejny przepis z jagodami, tym razem mojego autorstwa :) Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. To jedno z ciast, które zrobiłam na imieniny mojego Męża :)
Ciasto:
3,5 szkl. mąki
2 jaja
0,75 szkl. cukru
1 margaryna lub masło
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
2 budynie śmietankowe z cukrem
0,75 l mleka
jagody
Wykonanie:
Z
podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Budyń
ugotować w podanej ilości mleka. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę,
posypać jagodami i zalać gorącym budyniem. Na wierzch poszczypać drugą
część ciasta. Piec na złoty kolor, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz