czwartek, 2 sierpnia 2012

Kruche z budyniem i jagodami


Kolejny przepis z jagodami, tym razem mojego autorstwa :) Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. To jedno z ciast, które zrobiłam na imieniny mojego Męża :)

Ciasto:
3,5 szkl. mąki
2 jaja
0,75 szkl. cukru
1 margaryna lub masło
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
2 budynie śmietankowe z cukrem
0,75 l mleka
jagody

Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Budyń ugotować w podanej ilości mleka. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę, posypać jagodami i zalać gorącym budyniem. Na wierzch poszczypać drugą część ciasta. Piec na złoty kolor, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.








Smacznego!

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz