piątek, 3 sierpnia 2012

Deserek gumijagodowy


Doskonały deser na upały. Lekki, orzeźwiający, słodzony wyłącznie owocami jagód. Nazwa powstała przypadkowo :) Mam nadzieję, że Wam posmakuje. U nas zniknął w mgnieniu oka.

Przepis autorski. 

Składniki:
400 ml jogurtu naturalnego
250 ml mleka
4 łyżeczki żelatyny
niebieska galaretka
jagody

Wykonanie:
Jagody opłukać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie wsypać do niej jagody. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, gdy przestygnie polączyć z zimnym jogurtem. Tężejący jogurt wylać do tortownicy (salaterki), gdy zastygnie wylać tężejącą galaretkę z jagodami. Schłodzić w lodówce. 








Smacznego!

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz