Doskonały deser na upały. Lekki, orzeźwiający, słodzony wyłącznie owocami jagód. Nazwa powstała przypadkowo :) Mam nadzieję, że Wam posmakuje. U nas zniknął w mgnieniu oka.
Przepis autorski.
Składniki:
400 ml jogurtu naturalnego
250 ml mleka
4 łyżeczki żelatyny
niebieska galaretka
jagody
Wykonanie:
Jagody
opłukać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie
wsypać do niej jagody. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, gdy
przestygnie polączyć z zimnym jogurtem. Tężejący jogurt wylać do
tortownicy (salaterki), gdy zastygnie wylać tężejącą galaretkę z
jagodami. Schłodzić w lodówce.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz