Składniki na ciasto:
-
2 szkl. mąki pszennej
-
1 szkl. cukru pudru
-
2 łyżki kakako
-
1 całe jajo
-
1 żółtko
-
1/2 kostki margaryny
-
rum lub zapach rumowy
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mąkę posiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć na pół godziny do lodówki.
Składniki na masę serową:
-
60 dag białego sera
-
2 łyżki mąki ziemniaczanej
-
1 szkl. cukru pudru
-
cukier waniliowy
-
3 jaja
-
odrobina proszku do pieczenia
iałka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W osobnym naczyniu utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym Nadal miksując dodawać po łyżce twaróg, a potem mąkę. Na koniec wmieszać delikatnie łyżką pianę z białek
Schłodzone ciasto podzielić na dwie równe części. . Na ciasto wylać masę serową, a na wierzch zetrzeć na dużych oczkach drugą część ciasta.
Smacznego!!!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz