Składniki:
-
5 jaj
-
3 szkl. mąki
-
1 szkl. cukru ( 2 łyżki do ciasta, reszta do piany)
-
margaryna
-
1 łyżka smalcu
-
2 łyżki śmietany
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Wykonanie:
Mąkę
posiekać z margaryną i smalcem, wsypać proszek do pieczenia. Żółtka
ubić z cukrem i wlać do mąki, dodać śmietanę i zagnieść. Ciasto
podzielić na 3 części - do jednej z nich dodać kakao (pominęłam). W
blaszce układamy kolejno:
1) ciasto białe
2) dżem
3) ciasto czarne
4) piana ubita z białek z pozostałym cukrem
5) ciasto białe
I oczywiście pieczemy na złoty kolor.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz