Składniki:
-
1 litr mleka
-
1 szkl. cukru
-
kostka masła lub margaryny
-
1 szkl. kaszy manny
-
2 łyżki kakao
-
torebka cukru waniliowego
-
5 paczek herbatników
Polewa:
-
1/2 kostki margaryny
-
1/2 szkl. cukru pudru
-
2-3 łyżki kakao
-
2 łyżki wody (gorącej)
Dodatkowo:
-
wiórki kokosowe
-
kawałki czekolady gorzkiej - niekoniecznie (u mnie z)
Mleko,
masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnie po trochę wsypywać
kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao i kawałki
czekolady (opcjonalnie). Na wyłożoną herbatnikami formę wylać gorącą
masę. Na wierzch od razu ułożyć herbatniki.
Margarynę
rozpuścić i zdjąć z ognia. Wsypać cukier, kakao i wlać gorącą wodę.
Mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Polać powierzchnię ciasta i posypać
wiórkami.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz