Składniki na ciasto:
-
2,5 szkl. mąki
-
0,5 margaryny (roztopić)
-
3 jaja
-
0,75 szkl. cukru
-
2 łyżki miodu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto. Po upieczeniu i wystudzeniu pokroić w kostki.
Polewa czekoladowa:
-
5 łyżek wody
-
1 margaryna
-
1,5 szkl, cukru
-
3 łyżki kakao
-
cukier waniliowy
Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i gotować na wolnym ogniu 5 - 10 minut.
Kostki obtoczyć w ciepłej polewie czekoladowej i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
PS.
To zdecydowanie smak dzieciństwa… Przepis oczywiście mojej mamy, która
co roku otrzymywała specjalne zamówienie na moją przedszkolną choinkę :)
Może dlatego kojarzą mi się ze świętami, których wyjątkowo w tym roku
nie czuję :( Tymczasowy brak śniegu zastąpię tymi śniegowymi wypiekami
:)
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz