Sposób przygotowania:
Miękkie
masło utrzeć dokładnie z cukrem dodając po jednym żółtka, sól i aromat.
Następnie dodać porcjami mąkę i wyrobić mikserem ciasto (zagniatałam
ręcznie). Podzielić na dwie części i zostawić w lodówce na przynajmniej
dwie godziny.Przed rozwałkowaniem wyjąć na 10min żeby sie nieco ogrzało. Wałkować na grubość 0,5 cm w wykrawać ciasteczka. Piec w 180 stopniach 10-12 minut.
Smacznego!
A tak po...
PS. W tym roku nie chciało mi się piec tradycyjnych pierniczków, więc szukałam innych rozwiązań. Znalazłam je na mnimmniam.com
i oto ono - ciasteczka zachowujące po pieczeniu wcześniej wycisniete
wzorki. Bardzo aromatyczne, maślane i kruche. Niestety nic z nich nie
zostało na święta :)
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz