czwartek, 2 lutego 2012

Mega Panna Cotta


Składniki:
  • 3 szklanki mleka
  • 1/2 l jogurtu naturalnego
  • niepełna szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • galaretka cytrynowa
  • 2 galaretki malinowe
  • ok. 3-4 łyżki żelatyny
  • maliny (dałam mrożone)
Wykonanie:
Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wody. Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, galaretką cytrynową i żelatyną, odstawić do wystygnięcia. Gdy ostygnie dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Można delikatnie zmiksować. Przelać masę do wyłożonej folią lub papierem tortownicy. Ozdobić malinami i zalać tężejącą galaretką malinową. Wstawić do lodówki.








Smacznego:)



PS. Pomysł mój, natomiast do jego realizacji zainspirowała mnie Wiosenka z Eksplozji smaku :) A że zaczął się luty i wszyscy myślą już o Walentynkach, to może być dobry pomysł na niespodziankę dla Lubego/Lubej. Kolorem pasuje jak najbardziej do okazji :)

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz