czwartek, 16 lutego 2012

Faworki




Wykonanie:
Do miski wsyp mąkę, dodaj ocet, roztrzepane jajko i jogurt. Wszystko zagniataj na gęste, elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj – staraj się by było jak najcieńsze, wtedy faworki będą bardziej kruche. Radełkiem do ciasta lub nożem pokrój ciasto na prostokąty. Na każdym prostokącie zrób podłużne nacięcie na środku i przełóż jeden koniec ciasta przez powstałą dziurkę. Faworki smaż na głębokim tłuszczu nie pozwalając im się zbytnio przyrumienić. Posyp cukrem pudrem.

Smacznego!






PS. Faworki inaczej - najtańsza wersja, ale wcale nie gorsza :) Przepis na te faworki pożyczyłam od Dorota smakuje :)

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz