piątek, 15 czerwca 2012

Wafle z białą masą


Inspiracją był przepis znaleziony na mojegotowanie.pl dodany przez użytkowika REDA. W wersji oryginalnej dodatkowo dodany jest zapach śmietankowy, który nadaje śmietankowy aromat. Moja wersja bez zapachu, ale wzbogacona w jedną warstwę powideł śliwkowych, która zmniejsza słodycz masy. Polecam.

Składniki:
paczka wafli
kostka masła lub margaryny
1/2 szkl. mleka
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka w proszku

Wykonanie:
Masło (margarynę), mleko i cukier rozpuścić i ostudzić. Następnie partiami dodawać mleko w proszku, mieszając mikserem, żeby nie było grudek. Posmarować wafle przycisnąć i odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem pokroić w dowolnej wielkości kwadraty.




Smacznego!


© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz