Inspiracją był przepis znaleziony na mojegotowanie.pl dodany przez użytkowika REDA. W wersji oryginalnej dodatkowo dodany jest zapach śmietankowy, który nadaje śmietankowy aromat. Moja wersja bez zapachu, ale wzbogacona w jedną warstwę powideł śliwkowych, która zmniejsza słodycz masy. Polecam.
Składniki:
paczka wafli
kostka masła lub margaryny
1/2 szkl. mleka
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka w proszku
Wykonanie:
Masło
(margarynę), mleko i cukier rozpuścić i ostudzić. Następnie partiami
dodawać mleko w proszku, mieszając mikserem, żeby nie było grudek.
Posmarować wafle przycisnąć i odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem
pokroić w dowolnej wielkości kwadraty.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz