Przepis własny kombinowany.
Składniki:
2,5 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. cukru
2 jajka
10 dag masła
1 szkl. mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kostka twarogu (250g)
truskawki
Wykonanie:
Masło
roztopić i ostudzić, a następnie dodać do niego mleko i jaja -
wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek do
pieczenia i sól. Suche składniki połączyć z mokrymi. Kostkę twarogu
pokruszyć i delikatnie wymieszać z ciastem. Foremki do muffinek
wypełniać do 3/4 wysokości, w środek włożyć truskawkę. Piec około 25
minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz