Szukałem Boga... i nagle
przyszedł nieoczekiwany jak
żurawiny po pierwszym mrozie
z sercem pomiędzy jedną ręką a drugą
i powiedział:
dlaczego mnie szukasz, na mnie trzeba czasem poczekać.
- Jan Twardowski -
Przepis udoskonalamy i zamiast czekolady dajemy żurawinę.
Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany;
125 ml oleju roślinnego;
2 jajka;
250 g mąki;
7 łyżek cukru;
1/2 łyżeczki sody;
łyżeczka proszku do pieczenia;
dwie garści suszonej żurawiny
125 ml oleju roślinnego;
2 jajka;
250 g mąki;
7 łyżek cukru;
1/2 łyżeczki sody;
łyżeczka proszku do pieczenia;
dwie garści suszonej żurawiny
Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę i odstawić na bok. Do miski
wlać olej, dodać jajka i ubić. Wsypać mąkę, cukier, sodę, proszek do
pieczenia, pomieszać, dodać mus bananowy. Dodać żurawinę i wymieszać.
Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Piec 20 minut w 200
stopniach.
Smacznego!
PS. Wyszły jeszcze smaczniejsze ;)
Przepis pochodzi ze strony W spódnicy
© Photos Małe Rzeczy with Love by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńI właśnie dlatego uwielbiam muffinki- można do nich dodać wszystko i zawsze wychodzą! Osobiście moje ulubione to babeczki z czekoladą z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/
OdpowiedzUsuńmam wielka słabość do czekoladowych wypieków a to mój ulubiony przepis, polecam każdemu wielbicielowi czekolady!