Owoce mango chcą tańczyć tango,
Awokado wprost przepada za lambadą.
Znam maracuję, która rapuje
I banana, który tańczy wciąż kankana.
Awokado wprost przepada za lambadą.
Znam maracuję, która rapuje
I banana, który tańczy wciąż kankana.
- Majka Jeżowska, Owocowy karnawał -
Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany;
125 ml oleju roślinnego;
2 jajka;
250 g mąki;
7 łyżek cukru;
1/2 łyżeczki sody;
łyżeczka proszku do pieczenia;
50 g kawałków czekolady.
125 ml oleju roślinnego;
2 jajka;
250 g mąki;
7 łyżek cukru;
1/2 łyżeczki sody;
łyżeczka proszku do pieczenia;
50 g kawałków czekolady.
Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem na gładką masę i odstawić na bok. Do miski
wlać olej, dodać jajka i ubić. Wsypać mąkę, cukier, sodę, proszek do
pieczenia, pomieszać, dodać mus bananowy. Dodać czekoladę i wymieszać.
Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Piec 20 minut w 200
stopniach.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony W spódnicy
© Photos Małe Rzeczy with Love by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz