Sezon truskawkowy już dawno za nami, a u mnie jeszcze trochę przepisów właśnie z tymi dobrodziejstwami lata - nie jestem na bieżąco. Cały czas coś robię, ale nie ma kiedy się z Wami tym podzielić :( A swoją drogą szkoda, że truskawki są tak krótko, choć nie ma co się martwić - przyszedł czas na maliny i jagody :) A tymczasem kolejna wariacja na temat Stefani - Przedstawiam Wam Pannę Stefanię Truskawkową ;)
Źródło własne.
Składniki:
1 l mleka
1 szkl. cukru
kostka masła lub margaryny
1 szkl. kaszy manny
torebka cukru waniliowego
galaretka truskawkowa
truskawki
biszkopty
Wykonanie:
Mleko,
masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnie po trochę wsypywać
kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje zakończyć gotowanie.
Gorącą masę wylać na biszkopty ułożone w blaszcze, posypać pokrojonymi
truskawkami i przykryć drugą warstwą biszkoptów. Galaretkę przygotować
wg przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylać na ciasto. Schłodzić w
lodówce.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz