Do zrobienia tego ciacha zainspirowała mnie Alicja. Tak jak napisała ciasto "prawie" nie ma cukru, więc nie trzeba przejmować się ilością spałaszowanych kalorii :) Moim wykonaniem, bez biszkoptowego spodu, można zajadać sie dowoli i bez wyrzutów sumienia :) Nadrabiam truskawkowe zaległości ;)
Składniki:
1 l jogurtu truskawkowego
1,5 szkl. mleka
5 dag żelatyny
truskawki
2 galaretki truskawkowe
Wykonanie:
Mleko
zagotować, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Po wystygnięciu
połączyć z jogurtem i wkroić połowę truskawek. Galaretki rozpuścić w 3
szklankach gorącej wody. Masę jogurtową wylać do tortownicy, poukładać
truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz