niedziela, 22 lipca 2012

Jogurtowiec truskawkowy



Do zrobienia tego ciacha zainspirowała mnie Alicja. Tak jak napisała ciasto "prawie" nie ma cukru, więc nie trzeba przejmować się ilością spałaszowanych kalorii :) Moim wykonaniem, bez biszkoptowego spodu, można zajadać sie dowoli i bez wyrzutów sumienia :) Nadrabiam truskawkowe zaległości ;)

Składniki:
1 l jogurtu truskawkowego
1,5 szkl. mleka
5 dag żelatyny
truskawki
2 galaretki truskawkowe

Wykonanie:
Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Po wystygnięciu połączyć z jogurtem i wkroić połowę truskawek. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Masę jogurtową wylać do tortownicy, poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką.









Smacznego!

© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz