Potrzebujemy:
- biszkopt
- dżem truskawkowy
- herbatniki
- galaretkę truskawkową
- gorzką czekoladę do starcia na wierzch
MASA:
- 1 litr mleka,
- 1 szkl. cukru
- kostka masła ( dałam margarynę, bo miałam :) )
- 1 szkl. kaszy mannej
- torebka cukru waniliowego
Mleko,
masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnię po trochę wsypywać
kaszę manną, cały czas mieszając. Kończymy gotowanie, gdy zgęstnieje.
WYKONANIE:
Biszkopt
smarujemy dżemem, następnie wylewamy gorącą masę i na wierz układamy
herbatniki. Gdy ostygnie wstawiamy do lodówki. Na koniec polewamy
galaretką i ścieramy czekoladę. Ponownie wkładamy do lodówki.
SMACZNEGO!!!
© Photos by Magda Marczuk – Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz