poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Stefaniowy Misz Masz




Potrzebujemy:

  • biszkopt
  • dżem truskawkowy
  • herbatniki
  • galaretkę truskawkową
  • gorzką czekoladę do starcia na wierzch

MASA:

  • 1 litr mleka,
  • 1 szkl. cukru
  • kostka masła ( dałam margarynę, bo miałam :) )
  • 1 szkl. kaszy mannej
  • torebka cukru waniliowego

Mleko, masło (margarynę) i cukier zagotować. Następnię po trochę wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Kończymy gotowanie, gdy zgęstnieje.


WYKONANIE:

Biszkopt smarujemy dżemem, następnie wylewamy gorącą masę i na wierz układamy herbatniki. Gdy ostygnie wstawiamy do lodówki. Na koniec polewamy galaretką i ścieramy czekoladę. Ponownie wkładamy do lodówki.


SMACZNEGO!!!






PS. Stefaniowy misz masz to ciasto kombinowane oczywiście przeze mnie:) Czasami lubię poeksperymentować i z kilku przepisów stworzyć nowe ciacho :) Kiedyś pokażę Wam oryginalną Stefanię, a tymczasem...
 
© Photos by Magda Marczuk – Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz