poniedziałek, 17 lutego 2014

Raffaello z krakersami


Raffaello - wyraża więcej niż tysiąc słów

reklama Raffaello
Przepis:



1 szkl. mleka

3 żółtka

2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej

2 łyżki mąki pszennej



Wszystkie składniki wymieszać, roztrzepać i wlać na gotujące się:



2 szkl. mleka

1 szkl. cukru

3 cukry waniliowe



Dodatkowo:

3 paczki dużych krakersów (nie zużyłam wszystkich)

1 masło

2 paczki wiórek kokosowych



Gdy ugotowana masa ostygnie, rozkręcamy masło i dodajemy do niego stopniowo masę, na koniec dodając wiórki. Przekładamy:

4 warstwy krakersów

3 warstwy masy + wierzch + wiórki lub migdały







Smacznego!
Ps. Przepis od mamusi. Dla miłośników wiórek kokosowych. 


© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz