Składniki:
-
180 g ciastek (dałam maślane herbatniki)
-
100 g masła (dałam roślinne z kubeczka)
-
1,5 l lodów waniliowych lub śmietankowych (dałam1 litr)
-
0,5 puszki kajmaku lub krówki (nie dałam)
-
maliny (około 1,5 szkl)
Ciastka
rozgniatamy na proszek (np. blenderem) i dodajemy do nich topione
masło. Odkładamy kilka łyżek, a resztą wykładamy dno foremki i
dociskamy. Wkładamy do zamrażarki na około 30 minut. Lody wyjmujemy na
około 15 minut z zamrażarki, aby zmiękły. Następnie wykładamy je na
ciasteczkowy spód. Na lody wykładamy łyżeczką kajmak (krówkę) -
niekoniecznie. Na wierzchu układamy maliny i posypyjemy odłożonymi
wcześniej ciasteczkami. Wkładamy do zamrażarki.
Smacznego :)
© Photos by Magda Marczuk – Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz