czwartek, 23 lipca 2015

Gofry rodzinne





Składniki:

3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ szklanki cukru
3 jajka
2 szklanki mleka
½ szklanki oleju
 kilka kropli aromatu waniliowego lub pomarańczowego

Wykonanie:
Żółtka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Do tego dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mleko, a po około minucie ubijania, olej i aromat. Na koniec masę wymieszać delikatnie łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek. Gotowe ciasto nalewać do rozgrzanej gofrownicy i piec około 4 - 5 minut. Upieczone gofry wykładać na kratkę kuchenną do wystudzenia.


Przepis pochodzi z bloga Tak sobie pichcę








© Photos Małe Rzeczy with Love by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved

1 komentarz: