Przepis własny, oparty na Uśmiechu teściowej.
Składniki:
3,5 szkl. mąki tortowej
2 jajka
1 szkl. cukru
margaryna lub masło
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Dodatkowo:
2 budynie śmietankowe z cukrem
3/4 l mleka
3 gruszki
Wykonanie:
Z
podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części - do
jednej z nich dodać kakao, następnie każdą podzielić znów na dwie.
Ugotować budyń. Jedną część białą i jedną czarną ciasta wyłożyć na sno
blachy (tworząc łatki), następnie układać pokrojone w plastry gruszki i
zalać budyniem. Na wierzch położyć resztę ciasta tworząc łatki. Piec na
złoty kolor, a po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
© Photos by Magda Marczuk - Daniluk, All Rights Reserved
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz