piątek, 29 lipca 2011

Bounty


Składniki na kakaowy biszkopt:
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ja robię go troszke inaczej, ale to już moja slodka tajemica :) Mogę zdradzić na specjalne życzenie. Z moim biszkoptem ciasto bardziej w smaku przypomina batonik :)
Składniki na kokosową masę:
  • 3 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 kostka masła
 2 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsypać wiórki kokosowe i gotować mieszając na małym ogniu jeszcze przez około 20 minut. Dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Budyń rozprowadzić w pozostałym mleku i dodać do masy kokosowej. Mieszając zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Oraz polewa czekoladowa.

Smacznego! 







 PS. Kolejne ciasto inspirowane pysznymi batonami. Uwielbiam :) Choć nie jem :(

Źródło: Przepis własny.

© Photos by Magda Marczuk – Daniluk, All Rights Reserved

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz